Ja (ne) mogu biti poduzetnik, besplatna edukacija


Općina Čaglin jedna je od najsiromašnijih općina ne samo Požeško slavonske županije, nego i Hrvatske. Zahvaljujući danskom poduzetniku hrvatskih korijena, tamošnji stanovnici mogli bi doznati kako krenuti u poduzetničke vode. Čaglin prema Popisu stanovništva iz 2011. godine broji 2723 stanovnika u 869 kućanstava. Gospodarstvo je uglavnom oslonjeno na proizvodnju hrane u OPG-ovim te plasman proizvoda tamošnjih OPG-ova, dok ostalih gospodarskih aktivnosti nema.

U općini Čaglin, osim znatnog smanjenja ukupnog broja stanovnika, sve je manje mladih i stanovništvo stari. Upravo iz tih razloga danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, uz pomoć Udruge građana 'Put, istina i život' te u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, donirao je općini Čaglin i njezinim stanovnicima besplatnu edukaciju na temu: Ja (ne)mogu biti poduzetnik!.

Cilj edukacije je podizanje razine poslovne obrazovanosti i iniciranja te jačanje gospodarske aktivnosti u ovom kraju Hrvatske. Letargija ili aktiviranje - Stanje u općini Čaglin nije dobro, puno je nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta, stanovništvo je sve starije. Dva su moguća odgovora na tu situaciju. Prvi je letargija i prihvaćanje trenutnog stanja uz uvjerenje da se ne može ništa napraviti kako bi se stvari popravile. Drugi je aktiviranje uz uvjerenje da se nešto može pokrenuti i da smo sami gospodari svoje sudbine. Mi smo se odlučili na ovaj drugi put, svjesni da će okolina biti skeptična prema našim planovima i ciljevima, a na nama je da ih svojim aktivnostima i rezultatima istih razuvjerimo i pokažemo im da sami zaista možemo nešto napraviti i učiniti naš kraj ugodnijim mjestom za život – kazao je Blaž Arežina, tajnik Udruge 'Put, istina i život'.

Provedba besplatne edukacije dio je aktivnosti projekta 'Grad / Općina - prijatelj ženskog poduzetništva' kojeg s jedinicama lokalne samouprave provodi Virtualni ženski poduzetnički centar. Prva besplatna edukacija u općini Čaglin održava se i uz potporu načelnika općine Dalibora Bardača. Svi zainteresirani za pohađanje edukacija mogu predavanjima slobodno nazočiti, a prva će se održati u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. u Osnovnoj školi Stjepana Radića, Vladimira Nazora 3, Čaglin, od 16:00 do 20:00 sati. Poticaj za otvaranje tvrtki i obrta - Edukacije koje organiziramo, osim informativno–obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice čime će polaznici unaprijediti svoje profesionalne živote, preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg u poduzetništvu te dobiti poticaj za otvaranje svojih tvrtki i obrta, ako još ne posluju na realnom tržištu. Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremaju i pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama – rekla je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Program planiranih edukacija u najsiromašnijoj općini u Hrvatskoj u cilju gospodarskog aktiviranja preostalog stanovništva, uključivat će teme poput izrade poslovnog plana, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajnih tehnika, brandiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga i odnosa s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnosti kreativnosti u poduzetništvu, kako učinkovito pregovarati, tko su moji klijenti i kupci i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i poduzetnika i onih koji će to tek biti.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Naša adresa

Posjeta na stranici

Pratite nas na:

Ruševo 136, 34350 Čaglin

© 2017 by GoldenValleyCroatia, izrada i web design by Danijel Emić