March 25, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Ja (ne) mogu biti poduzetnik, besplatna edukacija

November 11, 2017

 

Općina Čaglin jedna je od najsiromašnijih općina ne samo Požeško slavonske županije, nego i Hrvatske. Zahvaljujući danskom poduzetniku hrvatskih korijena, tamošnji stanovnici mogli bi doznati kako krenuti u poduzetničke vode. Čaglin prema Popisu stanovništva iz 2011. godine broji 2723 stanovnika u 869 kućanstava. Gospodarstvo je uglavnom oslonjeno na proizvodnju hrane u OPG-ovim te plasman proizvoda tamošnjih OPG-ova, dok ostalih gospodarskih aktivnosti nema.

 

U općini Čaglin, osim znatnog smanjenja ukupnog broja stanovnika, sve je manje mladih i stanovništvo stari. Upravo iz tih razloga danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, uz pomoć Udruge građana 'Put, istina i život' te u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, donirao je općini Čaglin i njezinim stanovnicima besplatnu edukaciju na temu: Ja (ne)mogu biti poduzetnik!.

 

Cilj edukacije je podizanje razine poslovne obrazovanosti i iniciranja te jačanje gospodarske aktivnosti u ovom kraju Hrvatske. Letargija ili aktiviranje - Stanje u općini Čaglin nije dobro, puno je nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta, stanovništvo je sve starije. Dva su moguća odgovora na tu situaciju. Prvi je letargija i prihvaćanje trenutnog stanja uz uvjerenje da se ne može ništa napraviti kako bi se stvari popravile. Drugi je aktiviranje uz uvjerenje da se nešto može pokrenuti i da smo sami gospodari svoje sudbine. Mi smo se odlučili na ovaj drugi put, svjesni da će okolina biti skeptična prema našim planovima i ciljevima, a na nama je da ih svojim aktivnostima i rezultatima istih razuvjerimo i pokažemo im da sami zaista možemo nešto napraviti i učiniti naš kraj ugodnijim mjestom za život – kazao je Blaž Arežina, tajnik Udruge 'Put, istina i život'.

 

Provedba besplatne edukacije dio je aktivnosti projekta 'Grad / Općina - prijatelj ženskog poduzetništva' kojeg s jedinicama lokalne samouprave provodi Virtualni ženski poduzetnički centar. Prva besplatna edukacija u općini Čaglin održava se i uz potporu načelnika općine Dalibora Bardača. Svi zainteresirani za pohađanje edukacija mogu predavanjima slobodno nazočiti, a prva će se održati u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. u Osnovnoj školi Stjepana Radića, Vladimira Nazora 3, Čaglin, od 16:00 do 20:00 sati. Poticaj za otvaranje tvrtki i obrta - Edukacije koje organiziramo, osim informativno–obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice čime će polaznici unaprijediti svoje profesionalne živote, preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg u poduzetništvu te dobiti poticaj za otvaranje svojih tvrtki i obrta, ako još ne posluju na realnom tržištu. Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremaju i pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama – rekla je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Program planiranih edukacija u najsiromašnijoj općini u Hrvatskoj u cilju gospodarskog aktiviranja preostalog stanovništva, uključivat će teme poput izrade poslovnog plana, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajnih tehnika, brandiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga i odnosa s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnosti kreativnosti u poduzetništvu, kako učinkovito pregovarati, tko su moji klijenti i kupci i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i poduzetnika i onih koji će to tek biti.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Naša adresa

Posjeta na stranici

Pratite nas na:

Ruševo 136, 34350 Čaglin

© 2017 by GoldenValleyCroatia, izrada i web design by Danijel Emić