Svečano otkrivanje spomenika žrtvama

U Ruševu 12.08.2017 predstavljena je službena zastava udruge. Raspravljalo se o raznim idejama, najviše o pripremama za dolazak preko 100 ljudi koji će uveličati službeno "predstavljanje" spomenika 19.08.2017. u Ruševu.

Radni sastanak u 20 sati otvorio je predsjednik Udruge Put Zdravko Brnjarski pozdravivši sve nazočne, te je potom predložio dnevni red na kojem su tri točke.

Točka 1. Svečano otkrivanje spomenika na ruševačkom groblju izgrađenog u spomen na žrtve župe Ruševo i Đakovštine 1941.-45. te poginule branitelje u Domovinskom ratu iz župe Ruševo - pitanje protokola za otkrivanje spomenika.

2. Podjela zaduženja

3. Razno

Pod točkom 1. nakon rasprave je dogovoren sljedeći protokol: svečana misa u ruševačkoj crkvi s početkom u 11 sati, nakon čega se gosti spuštaju do spomenika, gdje će biti prigodni program, koji počinje pozdravom gostiju, potom slijede himna i minuta šutnje. Slijedi obraćanje gostiju (predstavnici ministarstva branitelja, Požeško-slavonske županije, grada Đakova, općine Čaglin), nakon čega se svečano otkriva spomenik. Potom slijedi polaganje vijenaca i svijeća te blagoslov samog spomenika. Nakon završetka službenog programa na groblju, priređuje se domjenak za sve goste u ruševačkom vatrogasnom domu. Tijekom mise ruševački župnik Milan Klobučar blagoslovit će zastavu Udruge Put, a program otkrivanja spomenika obogatit će KUD Svilenka iz Buka i Trenkovi panduri.

Pod točkom 2. podijeljena su zaduženja vezano za otkrivanje spomenika, od samog protokola do kasnijeg domjenka u vatrogasnom domu.

Pod točkom 3. dogovoreno je da se naknadno odredi vrijeme sastanka na kojem će se raspravljati o planu i programu rada Udruge za 2018. godinu. Nakon okončanja službenog dijela sastanka, članovi Udruge su nastavili druženje u prostorijama ruševačkog vatrogasnog doma do 23 sata.

Više o statutu udruge možete pročitati klikom na ovu rečenicu.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Naša adresa

Posjeta na stranici

Pratite nas na:

Ruševo 136, 34350 Čaglin

© 2017 by GoldenValleyCroatia, izrada i web design by Danijel Emić