Zamolba za doniranje sredstava

ČAGLIN – Spomen obilježje, odnosno Slavonski križni put kako su ga nazvali, bit će uskoro podignuto u Ruševu kako bi se trajno sačuvala uspomena na žrtve vremena poslije Drugog svjetskog rata. Riječ je o stradalima s područja župe Ruševo, te iz naselja obližnjeg đakovačkog kraja.

Dogovor o tomu postignut je na sastanku u Čaglinu gdje su se uz načelnika čaglinske općine Dalibora Bardača okupili Branko Polić, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada Pleternice, pročelnik Damir Burili kao predstavnik grada Đakova, Ivo Tubanović ispred Društva političkih zatvorenika, Pero Šola, predstavnik Hrvatskog obrednog zdruga „Jazovka“ i župnik čaglinske župe Milan Klobučar.

Inicijativu za podizanje spomenika pokrenule su navedene udruge koje nastoje svojim aktivnostima sačuvati od zaborava poratna zbivanja ponajviše stradanja hrvatskog naroda.

Početak radova na podizanju spomen obilježja očekuje se u drugoj polovini ovog mjeseca u čemu će značajan doprinos dati općina Čaglin, a ubrzo nakon toga očekuje se svečano otkrivanje kojom će se

prigodom odati počast stradalima.

U cijelosti prenosi pozega.eu portal.

#spomenik #Rusevo #slavonia #Donacija #Zamolba

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Naša adresa

Posjeta na stranici

Pratite nas na:

Ruševo 136, 34350 Čaglin

© 2017 by GoldenValleyCroatia, izrada i web design by Danijel Emić