March 25, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Zamolba za doniranje sredstava

March 25, 2017

ČAGLIN – Spomen obilježje, odnosno Slavonski križni put kako su ga nazvali, bit će uskoro podignuto u Ruševu kako bi se trajno sačuvala uspomena na žrtve vremena poslije Drugog svjetskog rata. Riječ je o stradalima s područja  župe Ruševo, te iz naselja obližnjeg  đakovačkog kraja.

 

 

 

 

Dogovor o tomu postignut je na sastanku u Čaglinu gdje su se uz načelnika čaglinske općine Dalibora Bardača okupili Branko Polić, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada Pleternice, pročelnik  Damir Burili kao predstavnik grada Đakova, Ivo Tubanović ispred Društva političkih zatvorenika, Pero Šola, predstavnik Hrvatskog obrednog zdruga „Jazovka“ i župnik čaglinske župe Milan Klobučar.

 

 

Inicijativu za podizanje spomenika pokrenule su navedene udruge koje nastoje svojim aktivnostima sačuvati od zaborava poratna zbivanja ponajviše stradanja hrvatskog naroda.

Početak radova na podizanju spomen obilježja očekuje se u drugoj polovini ovog mjeseca u čemu će značajan  doprinos dati općina Čaglin, a ubrzo nakon toga očekuje se svečano otkrivanje kojom će se

prigodom odati počast stradalima.

 

 

 

 

 

 

 

 

U cijelosti prenosi pozega.eu portal.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Naša adresa

Posjeta na stranici

Pratite nas na:

Ruševo 136, 34350 Čaglin

© 2017 by GoldenValleyCroatia, izrada i web design by Danijel Emić